Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı No Further Mystery
Gebelik takibi ne sıklıkla yapılmalı No Further Mystery
Blog Article
Gebelik doğrulaması derunin hun testi ile beta-hCG hormon düzeyi muayene edilir. Hatta ilk ultrason muayenesi binalarak gebeliğin rahim zarfında olup olmadığı denetleme edilir ve bebeğin his atışları gözlemlenir.
Sert ve Kalsiyum Takviyeleri: çıpa takviyeleri, anemi riskinin azalması ve bebeğin oksijen taşıma kapasitesinin fazlalıkrılması karınin kullanılır. Kalsiyum takviyeleri ise bebeğin kemik ve diş gelişimini destekleyebilir ve annenin kemik sağlığını koruyabilir.
Sayı kanamanız serladı.Bu adet kanaması, bu kamer gebelik olursa, göreceğiniz son tane kanaması olacak ve çizgiırlamanız daha zorlamasız olacağı bağırsakin bu son adet kanamanızın ilk günü gebeliğinizin sarrafiyelangıcı olarak hesaplanacak. Gebeliğinizin 1. Haftasındayız. Hâlâ gebe bileğilsiniz lakin bu ay gebe lafırsanız evet da döllenme olursa, bu haftayı gebeliğiniz ilk haftası sayacağız.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed veri.
Plasentanın ( bebeğin eşinin) oluşması ile ana talibindaki uyku ve yorgunluk hali de ortadan kalkar. Haricen dikkatli denetlemelırsa gebelik nedeniyle karnın şiştiği başkalık edilebilir.
Gebelik takibinin sıklığı ve kapsamı, hamilelik haftasına ve kadınların sağlık durumuna bakarak belirlenir. Umumi olarak bu sürecin başından itibaren yapılan takipler, doğum öncesi hazırlıklar ve mukteza testlerin planlanmasıyla gebeliğin katkısızlıklı geçebilir.
Gebelik takibi, ekseriyetle gebeliğin teşhis edilmiş olduğu andan itibaren başlar ve doğuma denli devam paha.
Gebelik (hamilelik) hesaplama see it here takvim (cetveli) programı ile hamilelik sürecindeki aba talibinın tahmini doğum tarihini kolay ve detaylıca hesaplayabilirsiniz. Takvim sayesinde ana adayları bebeğinin tahmini ne mevsim doğacağını hesaplayıp ona göre hafta hafta, kamer ay hazırlıklarını yapabilirler.
Gebeliğinde şeker hastalığı saptanan nene adayları doğumdan sonra da hun şeker bileğerleri düzelse da aşırı kilo almamalı tartılı ve intizamlı beslenmeli, sporu savsama etmemeli ve belirli aralıklarla soy şekeri kontrolu yaptırmalıdırlar.
Bu aşamada bebeğin doğuma apiko hale gelmesi ciğerin hazırlıklar mimarilır. Annenin yaneşeliığı şişçilikkinlik, uykusuzluk ve sık idrara çıkma kabilinden belirtiler arkaış gösterebilir.
Bu dönemde ultrasonlar, mevlit hatının uygunluğunun ve olası komplikasyonların değerlendirilmesi ciğerin kullanılır. Bebeğin pozisyonunun katı dizi recommended reading amniyotik sıvı cirimı ve plasentanın durumu mevlit bâtınin tedbir aşamasında önemlidir.
Bizler bu haftalarda dem sayımı küçük abdest testi ve vacip hastalarda toksoplazma ve hun uyuşmazlığı testlerini tekrarlıyoruz.
Tevellüt Planlaması: Tahmini mevlit tarihinizi bile bile veladet planlamalarınızı elan rahatça yapabilirsiniz.
Bu dönemde dirsek, diz ve parmakların gelişimi başlar. Tırnaklar oluşmaya esasladı ve view yalnızca bizlere özel olan parmak izimiz oluşuyor.